KÜTAHYA / SİMAV - Naşa Ortaokulu

Haz

Bir çocuğun okula başlarken yaşayacağı ilkler, onun ileriki yaşantılarında hiç şüphesiz büyük önem taşıyacaktır. Bu sebeple okul sürecine atılacak ilk adımlar doğru atılmaz ise; çocukta ilk günden itibaren boşluk, amaçsızlık ve beraberinde korku, kaygı, tedirginlik duygularını geliştirir. Bu aşamada çocuğun okula adaptasyonunu sağlamak için yapılacaklar listesinde ilk sırayı oryantasyon çalışmaları almaktadır.Bu kapsamda okulumuzda anasınıfı,1. ve 5. sınıf öğrencilerine "Okuluna Hoşgeldin" projesi uygulandı.Programda şarkılar söylendi,şiirler okundu.Belediye başkanımız İbrahim Yavuz tarafında öğrencilere hediyeler verildi.

May

Türkiye Cumhuriyetini zirveye taşıyacak ve geleceği aydınlatacak; bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyetin sahibi, siz Türk gençliğine armağan edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

May

Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumu bilişim teknolojilerinin güvenli ve bilinçli kullanımına teşvik etmek, bu konuda bilgilendirmek, sunulan hizmetlerin eş güdümlü koordinasyonunu sağlamak ve yeni hizmetlerin sunumunu planlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü koordinasyonunda "Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eylem Planı" çalışmaları yürütülmektedir.

Bu sebeple Simav İlçe Sağlık Müdürlüğü velilerimize bilgilendirici eğitim çalışması düzenlemiştir.

Toplantıya ev sahipliği yapan ve ikramlarda bulunan Naşa Belediyesine,

Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Yavuz'a ,

Eğitime katılan velilerimize,

İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerine eğitimlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

ÖĞRENCİLERİMİZ EGEP İNOVASYON ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA KENDİ PROJELERİNİ FARKLI YOLLARLA ARKADAŞLARINA SUNMAYA BAŞLADILAR.

BUNLARDAN EN ÖNEMLİSİ WEB 2.0 ARAÇLARINI KULLANARAK DERS ANLATMAK OLDU.

BÖYLECE DİNLEYİCİ ÖĞRENCİLERİMİZ FARKLI TEKNİKLERLE DERSE DAHA ÇOK KATILIM GÖSTERMİŞ OLDULAR.

Nis

Okulumuzdan mezun olan ve şu anda polislik görevini icra eden değerli bir hayırseverimizin katkılarıyla okulumuz öğrencilerine iftar daveti düzenledik.

Öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşen bu davette 3 çeşit yemek tatlı ve içecek ikram edildi.

Hayırseverimize bu güzel günde düzenlediği iftar davetinden dolayı okulumuz adına teşekkür ederiz.

Nis

EGEP "CAHİT ARF"PROJESİ KAPSAMINDA MATERYAL GELİŞTİRME ALANNDA 7A SINIFI ÖĞRENCİMİZ AHMET KEMAL ŞENFERAH EŞİT KOLLU TERAZİ YAPARAK ARKADAŞLARINA TANITTI. AYNI AĞIRLIKTA OLAN MATERYALLERİN TERAZİDE DENGEDE DURDUĞUNDAN BAHSEETTİ. BÖYLELİKLE TARTIM İŞLEMİNİN BAŞARILI BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEĞİNİ ANLATTI.

ÖĞRENCİMİZ EŞİT KOLLU TERAZİYİ YAPMAK İÇİN AHŞAP MALZEMELER KULLANDI.

MATEMATİK KONUSU OLAN 1.DERECEDEN 1 BİLİNMEYENLİ DENKLEMİN ANLAŞILMASI SAĞLANDI.

BU PROJEDE ;

Velilerimizi eğitim-öğretim süreci içerisine daha çok katmak.

Öğrencinin değerlerimizi içselleştirebilmesi için velileri aktifleştirmek ve ortak etmek.

Velilerin çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmesini sağlamak.

Velileri öğrencilerin değer gelişimleri hakkında bilinçlendirmek.

Değerler eğitiminin önemini kavratmak.

Okul ve ailenin öğrencinin değer gelişiminde etkisini göstermek

Velilerin okuldaki faaliyetlerine etkin katılımını sağlamak

Öğrencilerimizin değerlerine sahip çıkmasını bunu günlük hayatta uygulamaya koymasını sağlamak amaçlanmıştır

VİDEOMUZU AŞAĞIDAKİ LİNKTEN DE İZLEYEBİLİRSİNİZ

.https://www.youtube.com/watch?v=LzePMVbJbJA

Haz

Egep projesi Yönetim ve iletişim kapsamında, veli katılımlı sosyal etkinlik alt konulu 8.sınıf öğrencilerine yönelik mezuniyet töreni düzenlendi. Bu tören kapsamında şiir ,tiyatro, halk oyunları gibi etkinlikler düzenlendi.8.sınıf öğrencilerinin ortaokuldan mezun olurken güzel anılar biriktirmesi, eğlenceli zaman geçirmesi, öğrenci ve velilerin sosyalleşerek kaynaşması amaçlanmıştır.

Haz

KÜTAHYA EGEP PROJESİ HEKİM SİNAN PROGRAMI KAPSAMINDA ''ÖĞRETMENLERE HEKİM SİNAN TANITIMI VE HEKİM SİNAN TIBBİ BİTKİLER ARAŞTIRMA MERKEZİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ'' PROJESİ

Bu projede amacımız öğretmen arkadaşlarımızın Hekim Sinan'ı tanımasını ve Hekim Sinan Tıbbi Araştırma Merkezi hakkında bilgi sahibi olmasıdır. Projemizi okulumuzda öğretmenler odasında tüm personelin katılımı ile bilgilendirme semineri şeklinde gerçekleştirdik. Proje kapsamında okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Önder ERİŞ bilgilendirme seminerinin anlatımını yaptı.

May

EGEP "KÜLTÜREL ETKİNLİKLER" KAPSAMINDA ÖĞRETMENLERİMİZ ARASINDA KİTAP KRİTİĞİ YAPILDI.

"SATRANÇ" ADLI KİTABIN BİÇİM,İÇERİK YÖNÜNDEN ANALİZİ YAPILARAK KİTAPLA İLGİLİ GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULMUŞTUR.

KİTABIN BEĞENİLEN VE BEĞENİLMEYEN YÖNLERİ,ÖĞRETMENLER TARAFINDAN ELE ALINILMIŞ,KİTABIN DEĞERLENDİRİLMESİ YAPILMIŞTIR.

May

Egep"Veli Çalıştayıé projesi kapsamında okulumuz 5/A velileriyle yaptığımız veli çalıştayında öğrencilerimizin durumlarını değerlendirdik ve başarılı öğrencilerimizi tatlı ile ödüllendirdik Okul Müdürümüz Necmettin Arlı yaptığı değerlendirmede Naşa Ortaokulunun eğitimde bir yıldız olduğunu ve bugüne kadar başarıyı hep ödüllendirdiklerini bundan sonra da ödüllendirmeye devam edeceklerini ifade ederek bundan sonra koydukları hedefe ulaşan öğrencilere gram altın hediye edeceklerini ifade etti.5 /A Sınıf öğretmeni Tezcan Demir de eğitimin   öğrenci,öğretmen ve veli olmak üzere üç tane sacayağı olduğunu ,bunlardan birinin olmaması durumunda eğitimin eksik kalacağını ifade etti.